VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. BEL 06-22665753

Blog / 
macbook
 / 

Macbook Batterijduur

Macbook Batterijduur

9 punten om uw MacBook batterijduur verlengen!

macbook
Macbook Batterijduur

Macbook Batterijduur verbeteren?

Een MacBook is erg gebruikersvriendelijk en makkelijk mee te nemen. Zeker de nieuwe MacBook 12-inch met een retina-scherm. Volgens Apple gaat de batterij van deze Mac ongeveer 10 uur mee. De MacBook Pro gemiddeld 9 á 10 uur. Dit is houdt in dat u de MacBook gemiddeld een werkdag kunt gebruiken, maar wie veel grafische applicatie gebruikt ziet drastisch het batterijniveau dalen. De Macbook batterijduur verlengen, gelukkig zijn er een aantal tips voor om de en de batterij te sparen.

1. Macbook batterijduur verlengen verminder de helderheid van het scherm

Een goede oude tip is nog altijd de helderheid van het scherm. De grootste boosdoener is nu eenmaal het scherm, als deze minder licht moet produceren, zal de batterijduur verlengt worden. De helderheid kunt u aanpassen via de F1 en F2 toets of via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen

2. Macbook batterijduur verlengen schakel Power Nap uit

Power Nap zorgt ervoor dat wanneer uw Mac in sluimerstand geplaatst is toch nog uw e-mail, kalender en overige iCloud activiteit blijft controleren en synchroniseren. Ook updates kunnen dankzij Power Nap blijven draaien op de achtergrond. Dit kunt u uitschakelen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Energiestand ▸ Batterij ▸ vink ‘Schakel Power Nap in bij gebruik van batterij’ uit. Het is wel aan te raden Power Nap in te schakelen bij gebruik van een lichtnetadapter.

3. Koppel draadloze en fysieke connecties los

Gebruikt u geen Wi-Fi? Schakel de optie dan volledig uit via het Wi-Fi icoon in de menubalk. Heeft u gekoppelde draadloze harde schijven actief dan kunt u deze ook het beste loskoppelen. Hetzelfde geldt ook voor harde schijven en overige aangesloten randapparatuur (USB) die u niet gebruikt. Deze kunt u het beste loskoppelen.

4. Verwijder optische apparaten

Wanneer u een programma installeert wordt deze geopend in een Disk Image (volume), deze vindt u terug in de Finder-kolom onder apparaten. Om de batterij te sparen kunt u deze het beste verwijderen, dit doet u door uw muisaanwijzer op de Disk Image te plaatsten en te klikken op het eject-icoon.

5. Minder applicaties automatisch laten openen bij inloggen

Via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Gebruikers en groepen ▸ jouw account ▸ Inloggen kunt u beheren welke apps en processen er moeten worden geactiveerd bij het inloggen op uw Mac. Deze lijst kunt u het beste zo klein mogelijk houden. Dit vraagt enorm veel van uw Mac telkens die opnieuw wordt opgestart.

6. Gebruik zo weinig mogelijk Flash

Tijdens het gebruik van Safari kunt u het beste zo weinig mogelijk Flash gebruiken. Dit is niet alleen slecht voor de prestaties van Safari, ook de duur van de batterij gaat hiermee omlaag. Open Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Voorkeuren ▸ Beveiliging ▸ Plugin-instellingen. Schakel hier bij voorkeur Flash volledig uit door deze in de kolom uit te vinken. Als dit te drastisch is dan kunt u ook onderin bij ‘Bij bezoeken van andere websites’ de optie ‘Vraag’ selecteren. Klik hier voor meer informatie.

7. Controleer de condities van uw Mac batterij

Misschien heeft u een oudere Mac waarvan de batterij al wat verouderd is. U kunt gelukkig heel eenvoudig de batterij van uw Mac controleren met betrekking tot de capaciteit en hoe vaak deze al is opgeladen. Klik hier voor alle info hoe u dit het beste kunt doen.

8. Gebruik de energiestand opties in Systeemvoorkeuren

Naast Power Nap in  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Energiestand, kunt u nog meer zaken in of uitschakelen. Zo kunt u de harde schijven in sluimerstand plaatsen indien nodig, automatisch de helderheid verminderen en het beeldscherm na een verloop van tijd automatisch uitschakelen.

9. Vervang uw oude harde schijf door een SSD

Heeft u nog een oude harde schijf (HDD) dan is het aan te raden deze (indien mogelijk) te laten vervangen door een SSD. Niet alleen zal de Mac dan beter en sneller presteren, deze wordt nog eens energiezuiniger. Een SSD, Solid State Drive, is een digitaal opslagmedium dat gebruikmaakt van geheugen zoals flash of SDRAM. U kunt zelf aan de slag om deze te vervangen, maar dat raden we niet aan. Gelukkig kunt u de SSD laten plaatsen door MacSupport Witjas

Frits Witjas Macsupport

Frits Witjas

MacSupport

Altijd een oplossing

Neem contact op of meld een reparatie aan

Misschien ook interessant

© 2022 MacSupport Witjas  |  Webdesign by Dunico

menuarrow-rightcross-circle