VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. BEL 06-22665753

Blog / 
macbook
 / 

MacBook Status batterij

MacBook Status batterij

MacBook Status batterij?

macbook
coconut batterij

MacBook Status batterij bekijken?

Wanneer u in het bezit bent van een Macbook Air, Pro of Pro Retina dan is deze uiteraard voorzien van een batterij. Het is u vast opgevallen dat de batterij naarmate de tijd minder langer meegaat dan bij het begin van uw aankoop. Dit is normaal omdat de maximale capaciteit van de batterij langzaam afneemt.

De batterijen in de huidige MacBooks (aluminium-body) kunnen niet meer door gebruiker zelf worden vervangen, deze batterijen kunnen echter tot 1000 keer geheel opgeladen worden (cycli). Een batterij cyclus is het proces van een batterij die helemaal wordt opgeladen nadat hij 0% spanning had. Dus als uw batterij helemaal leeg is en weer wordt opgeladen tot 100% is er één cyclus verbruikt. Al deze gegevens kunt u controleren via de systeeminformatie van uw Mac, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Klik op het -icon in de menubalk
• Selecteer de optie 'Over deze Mac'
• Klik op 'Meer info…' ▸ Systeemoverzicht
• Selecteer bij de categorie 'Hardware' de optie 'Voeding'

MacBook Status batterij
Bij de optie kun u de resterende mAh's bekijken, wanneer deze '0' aangeeft wil dit zeggen dat de batterijstatus 0% is, de volledige laadcapaciteit (100%) kunt u ook bekijken. Het kan ook voorkomen dat de volledige laadcapaciteit niet kan gehaald worden.

Om de cyclus te raadplegen gaat u naar de optie 'Statusinformatie', hier vindt u het aantal verbruikte cyclus terug. Op bovenstaande afbeelding ziet u hier het getal 292 staan. Dit wil zeggen dat de batterij nog 708 cyclus kan uitvoeren.

MacBook Status batterij

MacBook status batterij 

Wanneer de 1000 cycli voorbij zijn wil het niet zeggen dat u de batterij niet meer kan gebruiken, echter zal deze minder lang meegaan. Op bovenstaande afbeelding is te zien dat de batterij 476 cycli heeft en deze 'Dringend vervangen' moet worden. Dit klopt omdat dit nog een oude batterij is waar de cycli maar een maximum van 300 kon hebben. Deze MacBook Pro heeft namelijk nog een vervangbare batterij aan boord.

Frits Witjas Macsupport

Frits Witjas

MacSupport

Altijd een oplossing

Neem contact op of meld een reparatie aan

Misschien ook interessant

© 2022 MacSupport Witjas  |  Webdesign by Dunico

menuarrow-rightcross-circle