Werkt de MacOS Cmd-R werkt niet bij u niet?
Als u een probleem heeft met uw Mac en het besturingssysteem moet opnieuw geïnstalleerd worden, dan zou u het macOS (of Mac OS X) eenvoudig opnieuw moeten kunnen installeren via de herstelpartitie. Hier leest u wat u moet doen als het de Command + R toetsen niet werken en op deze pagina leest u andere opties die er zijn voor het opnieuw installeren van uw macOS-besturingssysteem. Hieronder ziet u hoe u een Mac kunt herstellen zonder een herstelpartitie.
Inhoud
Wat de Mac herstelmodus doet en hoe het werkt.
Niet iedereen weet precies hoe de harde schijf (HDD of SSD) is ingedeeld. De harde schijf is meestal een 1 volume en wordt opgesplitst in meerdere partities.
Er zijn in feite vier partities, één hiervan wordt gebruikt voor het macOS besturingssysteem.
Zelfs als u uw Mac schijf volledig wist en helemaal opnieuw begint, moet de herstelpartitie er nog steeds zijn om het mogelijk te maken om uw macOS opnieuw te installeren of te herstellen.
Het wordt een probleem als u het besturingssysteem helemaal opnieuw moet installeren en de herstelpartitie ontbreekt of als u om een of andere reden geen toegang tot deze herstelpartitie heeft.
Dat is dan een probleem, maar gelukkig zijn hier oplossingen voor. Voordat Mac OS X Lion in 2011 werd gelanceerd was er geen herstelpartitie en moest u een cd-rom met daarop het MacOS hebben.
"MacOS Command R werkt niet" in een paar gevallenen en daardoor komt u Mac niet in de herstelmodus.
Het eerste wat u moet doen, is uw Mac opnieuw opstarten als het MacOS Cm + R niet werkt en opnieuw op de Cmd + R toetsen drukken terwijl u uw Mac opstart.
Er zijn een paar andere manieren waarop u uw Mac mogelijk kunt dwingen om op te starten in de herstelmodus.
U kunt de internet herstelmodus gebruiken - een optie die ik hieronder in meer detail zal bespreken. Deze methode downloadt een versie van macOS van internet, wat een oplossing is als u geen toegang hebt tot de herstelpartitie op uw Mac. Volg de stappen in de sectie hieronder.
Zodra u deze modus heeft geactiveerd, krijgt u toegang tot een Apple-server om uw versie van het macOS te downloaden. Dit is de nieuwste macOS die compatibel is met uw Mac. Als niet de Sierra 10.12.4 of hoger gebruikt, dan wordt de versie geïnstalleerd die bij uw Mac is geleverd.
Als u de nieuwste versie van het macOS niet wilt installeren, probeer dan het volgende:
Merk op dat als uw Mac een T2-chip heeft, er een eenvoudige reden kan zijn waarom het macOS command + R niet werkt voor u.
Misschien is de disk van uw Mac niet meer te repareren en is de herstel modus daarom niet toegankelijk.
Wat moet u doen als de herstelmodus niet werkt? Het is mogelijk om een Mac te herstellen zonder herstelpartitie, maar het kan lastig zijn (vooral op oudere Macs). Er zijn een aantal mogelijkhden:
Ik ga deze opties hieronder met u bekijken, maar eerst een korte uitleg wat een herstelpartitie is.
Eerst moet u controleren of uw Mac absoluut geen werkende herstelpartitie heeft. Het is mogelijk dat u bijvoorbeeld de verkeerde toetsencombinatie heeft gebruikt of dat uw toetsenbord niet werkte.
Als de Mac opstart in uw normale weergave of als u een volledig leeg scherm ziet, dan heeft u geen herstelpartitie.
Als uw Mac opstart in de macOS mode, dan kunt u met de Terminal controleren of u een herstelpartitie heeft.
U ziet nu een lijst met alle volumes en partities van uw Mac zien. De partitie /dev/disk1 heeft een partitie vermeld als "3" met daarop het herstel partitie.
U kunt ook het volgende bekijken om te zien of uw herstel partitie wordt hersteld:
Hoe kunt u de Internet herstel modus gebruiken. Nieuwe Macs kunnen rechtstreeks opstarten vanaf een internetverbinding, zelfs als er geen herstel partitie beschikbaar is. Onderstaand leest u hoe u het MacOS Internet herstel partie kunt starten:
Er zijn problemen bekend met dit Internet herstelprogramma. Het werkt alleen met netwerken die WEP- en WPA-beveiliging gebruiken. Dit zijn de meeste wifi-thuisnetwerken, maar als u zich op een proxy-netwerk of PPPoE bevindt heeft u problemen. In deze gevallen is het meestal het beste om een ander netwerk te zoeken in plaats van een USB-herstelstick te gebruiken. Als u in het Internet herstelpartitie bent gebruik die dan om uw macOS opnieuw te installeren.
Als u geen toegang hebt tot het "Internet herstel programma", dan is er een optie om vanaf een usb stick (minimaal 12 GB groot) een opstartbaar installatieprogramma te maken. Pas op, hierdoor wordt uw USB-stick volledig gewist. Hieronder ziet u hoe u een opstartbaar installatieprogramma voor macOS kunt maken.
De eenvoudigste manier om een USB stick installatieprogramma te maken is om de Terminal te gebruiken: Open uw applicatiemap en kijk of er macOS of Mac OS X installatiebestanden in staan. In het geval van Sierra of High Sierra ziet u zoiets als dit bijvoorbeeld.
Als u de bestanden niet heeft lees dan in deze link hoe u versies van het macOS of Mac OS X kunt verkrijgen.
Volg onderstaande stappen wanneer u het MacOS installatieprogramma voor uw gewenste macOS-versie heeft gedownload:
Nu kunt u de volgende stappen gebruiken om het opstartbare installatieprogramma te starten:
MacOS wordt nu vanaf het opstartbare installatieprogramma op uw harde schijf geïnstalleerd. Het hele proces duurt ongeveer een half uur. Nadat dit is voltooid, hebt u een nieuwe installatie van macOS samen met een herstelpartitie.
Mogelijk wordt het volgende bericht weergegeven: 'Deze kopie van de toepassing [macOS-naam] kan niet worden geverifieerd. Mogelijk is deze tijdens het downloaden beschadigd. Zo ja, dan moet u de datum en tijd aanpassen in uw macOS.
Zoals hierboven vermeld is, heeft uw Mac geen herstelpartitie als u Snow Leopard of ouder gebruikt. Dus als u uw oude besturingssysteem opnieuw wilt installeren, moet u het volgende doen:
Als u de originele cd-roms heeft. die bij de Mac zijn geleverd, moet u die gebruiken.
Als u die cd-roms niet heeft, kun u het beste Snow Leopard van Apple kopen. U kunt een hier exemplaar bestellen.
U kunt in de Apple Store nog steeds een exemplaar van Lion kopen , maar wat u ontvangt is een download image.
Als u eenmaal Snow Leopard-cd rom's heeft, kunt u deze in cd-rom drive van uw Mac plaatsen, en het besturingssysteem installeren. Zodra u dit heeft gedaan, kunt u proberen uw Mac te upgraden naar een hogere versie van uw operatingsysteem.
© 2022 MacSupport Witjas | Webdesign by Dunico