VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. BEL 06-22665753

Blog / 
macos
 / 

MacOS Herstel M1 Mac

MacOS Herstel M1 Mac

Dit is wat u moet weten over het resetten en herstellen van een M1 Apple Silicon Mac.

macos
MacOS Herstel M1 Mac

MacOS Herstel M1 Mac toegang krijgen.

Een aspect van Apple Silicon Macs dat Apple veranderd heeft, is hoe u toegang krijgt tot de recovery of herstelmodus, een tool die u zal gebruiken om de MacOS opnieuw te installeren, problemen op te lossen of de harde schijf volledig te wissen voor een schone installatie. Hieronder vindt u hoe u naar de herstelmodus gaat, de tools die het bevat en, tot slot, hoe u uw M1 Mac volledig kunt resetten.

Apple gebruikt nu zijn eigen Apple Silicon processors in de MacBook Air, 13-inch MacBook Pro and Mac mini. De algehele ervaring met het gebruik van een van deze nieuwe Macs is grotendeels identiek aan die van een Intel Mac.

U zult merken dat de M1 Macs sneller zijn en een langere batterijduur hebben en dat al uw apps probleemloos blijven werken - met één opmerkelijk verschil.

De nieuwe herstelmodus lijkt op elkaar, maar het is toch anders.

Toegang krijgen tot MacOS Recovery (Herstel) mode op een Apple Silicon Mac.

Schakel de computer uit en houd de aan / uit-knop ingedrukt. Wanneer het Apple-logo voor verschijnt, ziet u tekst er onder staan ​​dat u de startknop moet blijven indrukken om toegang te krijgen tot de herstel modus. Houd de startknop ongeveer 5 seconden ingedrukt totdat de tekst verandert in "Opstartopties laden". Klik vervolgens op Opties> Doorgaan.

MacOS Herstel M1 Mac

 

Selecteer een gebruiker met beheerdersrechten en voer het account wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

U heeft in de herstelmodus verschillende opties om problemen met uw Mac op te lossen en een diagnose te stellen.

De herstel tool biedt u een paar opties:

Nadat u zich heeft aangemeld bij een gebruikersaccount, ziet u een gedeeltelijke lijst met herstelacties

Herstel via de Time Machine backup: gebruik deze optie als u uw Mac wilt herstellen vanaf een eerdere Time Machine-reservekopie. Dit is handig als u bestanden bent kwijtgeraakt. Instellingen hebt gewijzigd of een app hebt geïnstalleerd die ernstige problemen met uw Mac heeft veroorzaakt.

Installeer MacOS opnieuw: Als u problemen ondervindt met het MacOS.

U kunt u optie proberen om de nieuwste versie van MacOS opnieuw te installeren zonder uw bestanden te verwijderen of gegevens te verliezen.

Safari: u kunt de browser van Apple gebruiken om te zoeken en problemen op te lossen met het repareren van uw Mac.

Schijfhulpprogramma: het hulpprogramma dat u gebruikt om uw harde schijf te repareren, problemen op te lossen of te wissen.

In de menubalk bovenaan het scherm heeft u ook toegang tot andere apps en tools zoals Terminal, Share Disk en Startup Security Utility.

Het terugzetten van uw Mac naar een fabrieksstatus zou niet al te lang moeten duren.

Wis de harde schijf, installeer Mac opnieuw

Om al uw informatie volledig van de harde schijf te verwijderen en MacOS opnieuw te installeren, opent u het Schijfhulpprogramma. U selecteert vervolgens de interne schijf met het label Macintosh HD. Klik op Wissen en volg de instructies. Laat de volumenaam en het formaat zo staant. Ter referentie zou het "Macintosh HD" moeten zijn voor de naam en AFPS voor het formaat. Klik op Wissen.

Een paar seconden later is de harde schijf volledig gewist dus ook al uw bestanden, gebruikersaccounts en apps.

Zodra dat is gebeurd, sluit u Schijfhulpprogramma en selecteert u MacOS opnieuw installeren in de lijst met opties. U wordt gevraagd te selecteren waar u het wilt installeren, welke Macintosh HD het moet zijn.

Uw Mac downloadt vervolgens de nieuwste versie van MacOS. Installeert deze en als hij klaar is, heeft u een nieuwe MacOS geïnstalleerd.

De nieuwe methode is van toepassing op de M1 MacBook Pro, Mac Mini en MacBook Air.

Een aantal problemen, waar u tegenaan kunt lopen

Een foutmelding dat er geen geautoriseerde gebruiker beschikbaar is om de installatie goed te keuren. Zie daarvoor this Reddit thread.

Wat u moet doen om het herstel te voltooien: Is het Schijfhulpprogramma gebruiken om de "Data" -drive te selecteren die grijs is weergegeven en deze ook te wissen. Toen deze ook was gewist kon de MacOS zonder problemen worden geïnstalleerd.

Ook kon er geen nieuw gebruikersaccount worden gemaakt nadat de MacOS opnieuw was geïnstalleerd. In plaats daarvan liep de MacBook vast als er een standaardgebruikersaccount werd gemaken. Zie ook hiervoor diezelfde this Reddit thread.

Frits Witjas Macsupport

Frits Witjas

MacSupport

Altijd een oplossing

Neem contact op of meld een reparatie aan

Misschien ook interessant

© 2022 MacSupport Witjas  |  Webdesign by Dunico

menuarrow-rightcross-circle