VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. BEL 06-22 66 57 53

Home / 
Mac Reparatie 
macbook
 / 

Macbook Batterij vervangen

Macbook Batterij vervangen

Is uw Macbook batterij aan vervangen toe?

Iw Macbook batterij laten vervangen?

 

Macbook Batterij vervangen

MacBook batterij vervangen?

Gaat de accu van uw MacBook steeds sneller leeg? Dan is het tijd om de batterij te laten vervangen. Ik beschrijf hier hoe u erachter komt of uw MacBook-batterij moet worden vervangen.

Elke accu wordt na verloop van tijd slechter. Dit is een onvermijdelijk proces: hoe zorgvuldig u ook met de accu omgaat, na een paar jaar wordt de capaciteit steeds minder. Maar hoe weet u of het zover is? En hoeveel zin heeft het om de batterij van uw MacBook Air of MacBook Pro te laten vervangen? 

Als uw MacBook batterij slechter wordt

MacBooks zijn duur, dus u wilt er zo lang mogelijk plezier van hebben. De meeste onderdelen van een MacBook gaan jarenlang mee. Het onderdeel waar u het snelst slijtage gaat merken is de lithium-ion batterij. Volgens Apple kan een MacBook-batterij maximaal 1000 cycli worden opgeladen en is dan echt aan vervanging toe. Maar soms merkt u al eerder dat de batterij vanuw MacBook steeds sneller leeg gaat, waardoor u het einde van de werkdag niet meer haalt.

U wilt er iets aan doen en hebt dan twee opties:

 • Zorg dat u altijd een laadsnoer bij de hand hebt, zodat u niet afhankelijk bent van de batterij. U zou uw MacBook ook voortaan uitsluitend op netstroom kunnen gebruiken, maar dat is niet altijd praktisch. Soms moet u buitenshuis werken of bent u op een plek waar geen stopcontact is.
 • De tweede oplossing is om een nieuwe accu te laten plaatsen. Dit is een investering, maar weet daarna dat u weer lang plezier hebt van uw MacBook.

Lukt het opladen van uw MacBook-batterij niet meer? Dan kan het ook nodig zijn om de batterij te laten vervangen.

Is uw MacBook verbonden met de oplader, maar lukt het niet om op te laden? Ziet u een melding 'Batterij laadt niet op'?

Wat is de conditie van uw batterij?

De conditie van uw MacBook-batterij is gemakkelijk op te zoeken:

 1. Klik linksboven op het Apple-logo
 2. Klik op Systeeminstellingen > Batterij.
 3. Kijk wat er bij Batterijconditie staat.
 4. Is dit ‘Normaal’, dan is er niets aan de hand. Door op het (i)-symbool te klikken kunt u zien wat de maximale capaciteit op dit moment is. In het ideale geval staat hier 100%. Is het 80% of lager, dan wordt het tijd om eens aan batterijvervanging te gaan denken.

Macbook Batterij vervangen

Hoeveel keer is uw batterij opgeladen?

Om de slijtage van uw MacBook te kunnen beoordelen, kunt u kijken hoeveel laadcycli er zijn geweest. Dit kunt u eenvoudig zelf opzoeken:

 1. Klik linksboven op het Apple-logo
 2. Klik op Over deze Mac > Meer info.
 3. Blader omlaag en klik op Systeemoverzicht.
 4. Kies in de linkerbalk ‘Voeding’.
 5. Bij aantal cycli ziet u nu het aantal oplaad cycli, in dit voorbeeld 11.

Loopt het aantal oplaadcycli in de richting van de 1000, dan is het wel eens tijd om aan een nieuwe accu te gaan denken. Maar waarschijnlijk merkt u in het dagelijks gebruik ook al wel dat het zo langzamerhand tijd wordt.

Macbook Batterij vervangen

Ontdek hoe vaak de accu van uw MacBook is opgeladen door het aantal oplaad cycli te controleren. Hier leest u hoe u de slijtage van uw MacBook-batterij controleert door te kijken hoe vaak de batterij is opgeladen. We leggen uit hoe u dit kunt achterhalen.

Voor het vervangen vanuw MacBook-batterij kunt u het beste terecht bij Mac Support. Zelf uw MacBook-batterij vervangen is bij oudere modellen nog wel te doen, maar bij een nieuwe MacBook is het beter om een expert in te schakelen.

Wanneer moet uw Macbook batterij vervangen worden?

Niet in alle gevallen is het zinvol om de MacBook te laten vervangen. De batterij is namelijk niet het enige onderdeel dat veroudert. Onderdelen zoals processor, opslag en werkgeheugen vertonen weliswaar geen zichtbare slijtage, maar ze krijgen het wel steeds zwaarder. Op een gegeven moment is uw MacBook te traag geworden om er nog prettig op te kunnen werken of krijgt uw MacBook geen updates meer. In zo’n geval is het de vraag of u er nog wel extra geld in moet investeren door een nieuwe batterij te laten plaatsen. Heeft u uw MacBook alleen nodig voor licht gebruik zoals teksten schrijven en internetten, dan kan hij vast nog wel een tijdje mee. Maar bij zwaardere toepassingen is het wellicht tijd om een nieuwe MacBook te kopen. Het is daarom goed om vooraf na te denken of de MacBook na het vervangen van de batterij nog aan uw behoeften voldoet.

Kosten van uw batterij vervangen

Macbook Lithium-Polymeer batterij met 1 jaar garantie:

  • MacBook batterij met 1 jaar garantie en installatie door Mac Support
   • Totaal  €160,- incl. btw

Macbook Lithium-Polymeer batterij met 5 jaar garantie:

  • MacBook batterij met 5 jaar garantie en installatie door Mac Support
   • Totaal  €200,- incl. btw

Meer Informatie

Frits Witjas Macsupport

Frits Witjas

MacSupport

Altijd een oplossing

Neem contact op of meld een reparatie aanWaarom kiezen voor Mac support?

4,8
Op google reviews
Reparatie van alle Mac's
Garantie 1/2 jaar
Remote Support
Vakkundige Reparaties
Snelle Service
Professioneel Advies
Concurrerende Prijzen
Van Ma t/m Za geopend
Adequaat en Ouderwets Goed

© 2022 MacSupport Witjas | Webdesign by Dunico

menucross-circle