VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. Telf: 06-22 66 57 53

Home / 
Mac Reparatie 
 macbook
 / 

Macbook Scherm

Macbook Scherm

Macbook Scherm vervangen?
Macbook Scherm

Het vervangen van het scherm van uw MacBook kan noodzakelijk zijn om verschillende redenen, variërend van fysieke schade tot technische problemen die de functionaliteit en gebruikservaring beïnvloeden. Hier zijn enkele situaties waarin het verstandig is om het scherm te vervangen:

Fysieke schade

 1. Gebarsten of gebroken scherm: Een van de meest voor de hand liggende redenen om het scherm te vervangen is fysieke schade, zoals scheuren of breuken. Dit kan het gevolg zijn van vallen, stoten of andere ongelukken. Een gebarsten scherm kan niet alleen de zichtbaarheid belemmeren, maar ook de functionaliteit van het scherm.
 2. Dode pixels: Dode pixels verschijnen als kleine, zwarte of gekleurde stippen die niet veranderen wanneer het scherm actief is. Hoewel een enkele dode pixel vaak geen reden is voor vervanging, kan een cluster van dode pixels of een pixelprobleem dat zich verspreidt, de beeldkwaliteit ernstig aantasten.
 3. Schermverkleuringen: Als je scherm merkbare verkleuringen vertoont, zoals gele of blauwe tinten, kan dit wijzen op schade aan het LCD-paneel. Dit kan het gevolg zijn van fysieke druk, vloeistofschade of veroudering van het scherm.

Functionele problemen

 1. Beeldscherm flikkering: Flikkerende schermen kunnen extreem storend zijn en kunnen wijzen op problemen met de backlight, de LCD zelf of de videokabel. Als dit probleem niet met softwarematige oplossingen kan worden verholpen, zoals het updaten van drivers, is vervanging noodzakelijk.
 2. Geen beeld of zwart scherm: Als het scherm volledig zwart blijft, zelfs als de MacBook is ingeschakeld en andere tekenen van activiteit vertoont, kan dit duiden op een defect scherm. Voordat u besluit tot vervanging, is het belangrijk om andere oorzaken, zoals problemen met de grafische kaart of de logic board, uit te sluiten.

Verbetering van de gebruikerservaring

 1. Verouderd scherm: Als u een ouder MacBook model hebt, kan het vervangen van het scherm een aanzienlijke verbetering van de beeldkwaliteit opleveren.

Kosten en overwegingen

 1. Kosten-batenanalyse: Het vervangen van een scherm kan kostbaar zijn. Het is belangrijk om de kosten van vervanging af te wegen tegen de kosten van een nieuwe MacBook. In sommige gevallen kan het economisch verstandiger zijn om te investeren in een nieuw apparaat.
 2. Professionele vervanging: Het vervangen van een Macbook-scherm is een delicate operatie die technische vaardigheid vereist. Onjuiste installatie kan leiden tot verdere schade. Het wordt aanbevolen om Mac Support Witjas in te schakelen voor de vervanging.

Conclusie

Het vervangen van het scherm van uw MacBook kan noodzakelijk zijn vanwege fysieke schade, functionele problemen of de wens om de gebruikerservaring te verbeteren. Het is belangrijk om andere mogelijke oorzaken van schermproblemen uit te sluiten voordat u besluit tot vervanging. Professionele diagnose en vervanging kunnen helpen om ervoor te zorgen dat uw Macbook weer optimaal functioneert, waardoor u de visuele kwaliteit en algehele gebruikservaring verbetert. Afhankelijk van de situatie kan een schermvervanging een kosteneffectieve oplossing zijn om de levensduur van uw apparaat te verlengen.

Kosten voor het vervangen van het MacBook scherm

 • 1 x Macbook scherm lcd assembly
  • Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan via het reparatieformulier, er zijn vele types Macbooks met vele soorten schermen.
 • Reparatietijd 1-2 dagen

Mac Support Witjas

Voor elk Mac probleem is een oplossing

Voor meer en vrijblijvende informatie vul het Contact, Reparatieformulier in of Bel.Waarom kiezen voor Mac support?

4,8
Op google reviews
Reparatie van alle Mac's
Garantie 1/2 jaar
Remote Support
Vakkundige Reparaties
Snelle Service
Professioneel Advies
Concurrerende Prijzen
Van Ma t/m Za geopend
Adequaat en Ouderwets Goed

© 2022 Mac Support Witjas

menu-circle