VPN-mythen

VPN-mythen

Als u overweegt een VPN aan te schaffen, volgen hier de meest voorkomende vpn-mythen.

  • Het is logisch dat u misschien niet veel weet over VPN’s, of virtuele privé netwerken. VPN’s zijn cruciaal voor het beschermen van uw online privacy.
  • Een VPN kan u voorzien van een veilige en privé verbinding via het internet. Door een virtuele tunnel te creëren tussen uw computer en een externe server. Uw IP-adres wordt nu gemaskeerd en uw internetverkeer wordt gecodeerd.
  • Dat is eenvoudig te begrijpen, maar hoeveel weet u echt over VPN’s en hoe ze u kunnen beschermen? Maakt een VPN je volledig anoniem? Beschermt het u tegen virussen en malware? Is het echt alleen voor illegale activiteiten? Lees hieronder de vele vpn-mythen.
  • Lees hieronder over de VPN-mythen

 

VPN-mythen

1. VPN-Mythen: VPN’s zijn meestal bedoeld voor illegale activiteiten

  • Een VPN kan zeker worden gebruikt om te helpen bij illegale activiteiten.  Bijvoorbeeld het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal, maar dat is niet het primaire doel. Het primaire gebruik van een VPN is het verbeteren van uw online privacy, wat legitiem en legaal is. Door uw internetverkeer te versleutelen, beschermt u uzelf feitelijk tegen cybercriminelen of hackers of zelfs tegen nieuwsgierige overheden.
  • Ongeacht of u uw verkeer met een VPN maskeert of niet, illegale activiteiten blijven nog steeds illegaal.
  • VPN’s zijn als dienst illegaal in bepaalde landen met strikte censuurwetten, zoals Noord-Korea en Irak. In China en Rusland zijn alleen door de overheid goedgekeurde VPN’s toegestaan.

2. VPN’s maken je volledig anoniem

  • Een VPN werkt door uw internetverkeer te versleutelen en uw IP-adres te maskeren. Zodat het voor websites, adverteerders en ISP’s veel moeilijker maakt om uw online activiteiten te volgen. Dit betekent niet dat u volledig anoniem bent.
  • Welke VPN u ook gebruikt, het bedrijf achter de dienst heeft mogelijk toegang tot uw echte IP-adres en alle websites die u bezoekt.  Dat betekent dat zij mogelijk al uw activiteiten naar u kunnen herleiden. Daarom is het belangrijk om een ​​gerenommeerde VPN-provider te kiezen. Die geen logbestanden beleid hanteert. Om ervoor te zorgen dat ze geen gegevens bijhouden van wat u online doet.
  • Bovendien kunnen wet handhaving instanties of andere juridische autoriteiten mogelijk gegevens opvragen bij een VPN-provider voor een strafrechtelijk onderzoek. Wat ertoe kan leiden dat uw privégegevens openbaar worden gemaakt, tenzij uw VPN-service een strikt beleid zonder logboeken hanteert.
  • Volledige anonimiteit is niet realistisch of noodzakelijk. Dat is prima voor de meeste mensen die VPN’s gebruiken om hun privacy te beschermen.

3. VPN-Mythen: Gratis VPN’s zijn net zo goed als betaalde VPN’s

  • U bent misschien geneigd om geen abonnement te nemen. Maar als u een VPN voor uw privacy wilt? Denk dan twee keer na over het gebruik van een gratis VPN.
  • Gratis VPN’s hebben doorgaans niet dezelfde toewijding aan privacy als betaalde VPN’s. Want als je de VPN niet betaalt, moet de service nog steeds een manier vinden om geld te verdienen. En dat kan het delen van uw gebruikersgegevens met derden inhouden, wat uw privacy en veiligheid in gevaar kan brengen.
  • Een gratis VPN heeft mogelijk ook beperkte serveropties, waardoor u mogelijk lagere snelheden ervaart, vooral tijdens piekuren. Betaalde VPN’s zijn doorgaans sneller en bieden betrouwbaardere verbindingen, dankzij een groter aantal servers op locaties over de hele wereld.
  • Als u besluit een gratis VPN te gebruiken in plaats van een betaalde VPN. Krijgt u mogelijk ook niet veel klantenondersteuning, krijgt u te maken met bandbreedte- en datalimieten. En krijgt u advertenties en heeft u geen toegang tot de functies die u mogelijk nodig heeft.
  • De enige gratis VPN die we aanbevelen is Proton VPN, omdat deze onbeperkte bandbreedte en data biedt.

 

VPN-mythen

 

  • Het betaalde abonnement van ProtonVPN voor $ 10 per maand biedt premium functies, zoals malware en advertentieblokkering.

4. VPN’s versnellen uw internet

  • Netwerklatentie is de tijd die uw online gegevens nodig hebben om van de ene plaats naar de andere te gaan. Als u een VPN gebruikt, gaan uw gegevens door een gecodeerde tunnel. Een privé route naar internet via servers van derden.
  • Versleuteling kost tijd, en als VPN-servers ver bij u vandaan staan, kunnen uw latentie en snelheden langzamer zijn dan u gewend bent als u geen VPN gebruikt.
  • Maar zelfs als een VPN uw gegevenssnelheid vertraagt, is dit misschien niet merkbaar als u gewoon op het internet surft of andere taken met een lage intensiteit uitvoert. Als u videogames streamt of speelt, merkt u mogelijk vertraging. In dat geval wilt u mogelijk verbinding maken met een VPN-server bij u in de buurt of andere technieken proberen om uw snelheden te verbeteren.
  • De enige uitzondering is als uw internetprovider uw internetverbinding beperkt, in dat geval kan een VPN uw verbinding daadwerkelijk versnellen.

5. VPN-Mythen: VPN’s kunnen geografische beperkingen omzeilen

  • Door een VPN-server te gebruiken in een ander land dan waar u woont, wordt er gezegd dat u uw IP-adres kunt maskeren om zo toegang te krijgen tot de inhoud of de services die doorgaans beperkt zijn tot degenen die in die regio wonen. Als u bijvoorbeeld betaalt voor een in de VS gevestigd streamingaccount en naar het buitenland reist, heeft u mogelijk geen toegang tot die inhoud, tenzij u een VPN gebruikt om uw IP-adres terug te wijzigen naar uw thuisland.
  • Dit werkt echter niet altijd. Sommige websites en streamingdiensten gebruiken VPN-detectie mechanismen die kunnen herkennen of u een VPN gebruikt en u de toegang tot hun inhoud kunnen ontzeggen, tenzij u uw VPN uitschakelt.

 

VPN-mythen

  • Netflix kan ervoor zorgen dat u niet kunt kijken als ze detecteren dat u een VPN gebruikt.

6. VPN’s zijn complex om te gebruiken

  • Een VPN klinkt ingewikkeld in het gebruik, maar dat is niet altijd het geval. VPN-diensten bieden gebruiksvriendelijke applicaties, beschikbaar op uw computer, telefoon en tablet, met intuïtieve interfaces en duidelijke handleidingen die u kunt volgen om snel en eenvoudig uw VPN in te stellen.
  • Normaal gesproken zijn er na het installeren van een VPN slechts een paar klikken of tikken nodig om een ​​account aan te maken, een server te selecteren en verbinding te maken met de VPN-service. Nadat u uw VPN voor de eerste keer heeft gebruikt en uw instellingen heeft geconfigureerd, hoeft u vanaf dat moment mogelijk slechts één keer te tikken om verbinding te maken met de VPN.
  • Als de VPN dit aanbiedt, heeft u misschien de mogelijkheid om de VPN voor u een server te laten kiezen op basis van de beste verbindingssnelheden van dat moment, en om automatisch verbinding te maken met de server, om ervoor te zorgen dat u altijd beschermd bent zonder dat u dat hoeft te doen. schakel de VPN handmatig in.
  • En betaalde VPN’s worden doorgaans geleverd met klantenondersteuning, voor het geval u problemen ondervindt. U kunt veelgestelde vragen, online handleidingen, live chat of e-mail ondersteuningsopties vinden om u bij eventuele problemen te begeleiden.

7. VPN’s beschermen tegen malware en virussen

  • VPN’s kunnen uw gegevens versleutelen en uw IP-adres maskeren, maar dat betekent niet dat ze een one-stop-shop zijn voor alles wat met privacy te maken heeft; ze vormen slechts een deel van het geheel. Een VPN biedt indirecte voordelen op het gebied van cyberbeveiliging, zoals het beveiligen van uw verbinding wanneer u gebruik maakt van openbare Wi-Fi, maar ze zijn geen vervanging voor antivirus-, anti-malware- en wachtwoordtools.
  • Om uw apparaten te beschermen tegen virussen en malware heeft u speciale software nodig die speciaal is ontworpen om schadelijke software te identificeren en te verwijderen, zodat uw computer of telefoon wordt beschermd.
  • Het beste wat u kunt doen om een ​​uitgebreide cyberbeveiliging te handhaven, is door zowel een VPN te hebben, voor het beschermen van uw online privacy en veiligheid, als antivirus-/anti malware software, om al het schadelijke op uw apparaat te verwijderen.

 

VPN-mythen

  • Een VPN is geen vervanging voor anti-malware software.

8. Meer informatie nodig?

Artikel overgenomen van ICulture

Neem vandaag nog contact op

Heeft uw Mac snel een reparatie nodig of wilt u deskundig advies over uw macOS-besturingssysteem?
Neem dan vandaag nog contact op met Mac Support Witjas.