VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. BEL 06-22665753

Blog / 
mac-beveiliging
 / 

Wat weet Apple over u

Wat weet Apple over u

Wat weet Apple over u, welke persoonlijke gegevens heeft Apple allemaal over u verzameld?

mac-beveiliging
Wat weet Apple over u?

Wat weet Apple over u?

Om hierover duidelijkheid te verschaffen, heeft Apple een nieuwe privacy-website gelanceerd die u inzage geeft in al uw data. U kunt een kopie van uw gegevens downloaden, een correctie van uw gegevens aanvragen en uw account deactiveren of verwijderen.

Apple voldoet hiermee aan de nieuwe Europese privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die overmorgen van kracht is. Vandaar ook dat de pagina er alleen maar is voor Europese Apple-gebruikers. Later volgen ook andere landen.

Apple data download via nieuwe pagina

Op deze nieuwe privacy-pagina van Apple kunt u, nadat u bent ingelogd met uw Apple ID, voortaan al uw gegevens beheren. Dat begint met de mogelijkheid om een kopie te ontvangen van al uw gegevens. U kunt de onderdelen waarvan u een kopie wilt ontvangen zelf selecteren. Hierbij geeft u ook aan hoe groot de toegestuurde bestanden maximaal mogen zijn: ergens tussen de 1 en de 25 GB. Apple hakt ze op in stukjes, handig voor als u internetverbinding niet al te best is,

Daarna is de download nog niet meteen gereed. Apple heeft tot zeven dagen nodig om uw verzoek te honoreren. In deze periode verzamelen ze niet alleen alle informatie, maar checken ze ook of het verzoek daadwerkelijk van u afkomstig is. Daarna pas krijgt u de download in uw mailbox. Apple voldoet hiermee onder meer aan het recht op dataportabiliteit, ook wel ‘gegevensoverdraagbaarheid’ genoemd. Als u wilt, kun u uw data meenemen naar een andere partij dan Apple.

Wat weet Apple over u

Wat voor gegevens kunt u downloaden?

De download omvat de volgende zaken – u kunt zelf aangeven wat u wel en wat u niet wilt ontvangen:

 • Activiteit in App Store, iTunes Store, iBooks Store en Apple Music
 • Gegevens Apple ID-account en apparaat
 • Activiteit in Apple Online- en Retail Stores
 • AppleCare Support-geschiedenis, reparatieverzoeken en meer
 • Game Center-activiteit
 • iCloud-bladwijzers en leeslijst
 • iCloud Agenda’s en Herinneringen
 • iCloud Contacten
 • iCloud Notities
 • Meld een probleem met Kaarten
 • Marketing-abonnementen, downloads en andere activiteiten
 • Andere gegevens

Aanvullend kunt u ook nog kiezen voor een kopie van uw iCloud Drive-bestanden en -documenten, iCloud Mail en iCloud Foto’s. Apple waarschuwt wel dat die items groot zijn en dat downloaden veel tijd kan kosten.

Account aanpassen, deactiveren of verwijderen

Bent u niet blij met de gegevens die u aantreft in de download? Dan kunt u verschillende maatregelen nemen, ook op de eerder genoemde pagina. In de eerste plaats kunt u uw gegevens corrigeren: zijn bepaalde persoonlijke gegevens onjuist, dan kunt u Apple vragen om ze bij te werken. Het gaat hierbij om uw Apple ID‑accountgegevens en Apple Store-transacties en -informatie.

Bent u het niet eens met wat Apple allemaal over u opslaat? Dan kunt u uw account verwijderen – wat wellicht wat rigoureus is. Uw Apple ID en alle daaraan gekoppelde gegevens worden permanent gewist, terughalen is geen optie. Het duurt dertig dagen voordat uw gegevens compleet verdwenen zijn

Het is ook mogelijk om uw account tijdelijk te deactiveren. Apple komt dan niet meer aan uw gegevens, maar ze zíjn er nog wel. Bij deactivatie krijgt u een alfanumerieke toegangscode toegestuurd waarmee u het account te allen tijde weer kunt activeren. Goed bewaren, dus.

Frits Witjas Macsupport

Frits Witjas

MacSupport

Altijd een oplossing

Neem contact op of meld een reparatie aan

Misschien ook interessant

© 2022 MacSupport Witjas  |  Webdesign by Dunico

menuarrow-rightcross-circle