VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. Telf: 06-22 66 57 53

Blog / 
imac, macbook
 / 

Mac naar fabrieksinstellingen

Mac naar fabrieksinstellingen

Mac naar fabrieksinstellingen terugzetten.

imac, macbook

Mac naar fabrieksinstellingen

Weet u zeker dat u al uw persoonlijke gegevens van die Mac hebt gewist? Betere een dubbele controle.

1. Meld u af bij al uw accounts

Nadat u uw gegevens naar uw nieuwe Mac hebt gemigreerd of een laatste back-up heeft gemaakt, is het tijd om alle sporen van uzelf van de machine te verwijderen. Eerst moet u zich afmelden bij al uw accounts. Jaren geleden gebeurde dit met iTunes, maar u moet zich nu afmelden bij deze drie apps: muziek, tv en boeken. Open een van deze apps en ga naar account> autorisaties> autorisatie van deze computer intrekken. U moet uw Apple ID en wachtwoord invoeren en vervolgens op de knop autorisatie intrekken, klikken.

Vervolgens moet u zoek mijn Mac uitschakelen en uitloggen bij iCloud. Ga naar systeemvoorkeuren> Apple ID, klik op iCloud in het linker deelvenster en schakel find my Mac uit. Klik vervolgens op overzicht in het linker deelvenster en klik vervolgens op de knop afmelden.

Ten slotte moet u zich afmelden bij berichten. Open de berichten-app, ga naar berichten> voorkeuren, klik op het tabblad iMessage en klik vervolgens op afmelden.

2. Mac naar Fabrieksinstellingen: Bluetooth ontkoppelen

Koppel dan ook alle bluetooth-apparaten los, zodat uw muis of toetsenbord uw nieuwe Mac bestuurt en de oude niet verstoort. Ga naar systeemvoorkeuren> bluetooth, ga met de muis over het apparaat dat u wilt ontkoppelen, klik op de X-knop rechts van de naam en klik vervolgens op verwijderen.

3. Reset NVRAM

NVRAM is geheugen waarin uw Mac de instellingen opslaat die nodig zijn voordat MacOS wordt geladen. Zaken als schermresolutie, tijdzone, volumeniveau en selectie van opstartschijven. Soms kunnen deze bestanden beschadigd raken. Dus geef de volgende eigenaar van uw Mac een nieuwe start door het NVRAM opnieuw in te stellen. Om dit te doen, sluit u uw Mac af.  Vervolgens weer aan en houdt u onmiddellijk vier toetsen tegelijk ingedrukt: option, command, p en r. U kunt de toetsen na ongeveer 20 seconden loslaten. Dat is het! De NVRAM van uw Mac is gereset.

4. Mac naar Fabrieksinstellingen

U moet uw Mac in de recovery modus zetten. Om al uw gegevens op uw disk te wissen en het MacOS opnieuw te installeren. Om de recovery modus op een intel-gebaseerde Mac te openen, start u deze opnieuw op en houdt u onmiddellijk command-r ingedrukt. U kunt de toetsen loslaten zodra u het Apple-logo ziet.

(Als u al een M1-gebaseerde Mac instelt, is het opstarten in de herstelmodus iets anders. U houdt gewoon de aan / uit-knop ingedrukt. Totdat u het venster met opstart opties ziet. Klik vervolgens op opties en doorgaan om naar het venster met hulpprogramma's te gaan.)
Mac naar Fabrieksinstellingen

Vervolgens ziet u het venster MacOS utilities. Kies schijfhulpprogramma (Disk Utility). Klik op doorgaan en selecteer uw opstartschijf - tenzij u deze een andere naam geeft. De kans is groot dat deze het label Macintosh HD heeft. Klik vervolgens op de knop wissen bovenaan het venster schijfhulpprogramma en vul deze twee velden in:

* Naam: kies een naam voor het nieuwe volume.

* Formaat: kies APFS.

Als u een oude Mac heeft die een mechanische harde schijf heeft in plaats van een solid-state schijf. Kies dan voor Mac OS uitgebreid (Journaled) voor formatteren.

Klik vervolgens op de wis volume group en daarna sluit u het schijfhulpprogramma af. (Als u de knop volumegroep wissen niet in de linkerbenedenhoek ziet. Klikt u in plaats daarvan op de knop wissen in de rechterbenedenhoek.)

U moet nu terugkeren naar het venster MacOS utilities. (Als dit niet het geval is, start u uw Mac opnieuw op. Door command-r ingedrukt te houden terwijl deze opnieuw wordt opgestart.) Selecteer in het venster MacOS utilities MacOS opnieuw installeren en volg de instructies om het besturingssysteem te installeren. Nadat MacOS opnieuw is geïnstalleerd, wordt u begroet door de configuratie-assistent. Die u vervolgens kunt afsluiten en uw Mac kunt afsluiten.

Meer informatie nodig?

Laat u adviseren door Mac Support Witjas

Mac Support Witjas

Voor elk Mac probleem is een oplossing

Voor meer en vrijblijvende informatie vul het Contact, Reparatieformulier in of Bel.

Misschien ook interessant

© 2022 Mac Support Witjas

arrow-rightmenu-circle