VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. BEL 06-22665753

Blog / 
imac, macbook
 / 

Mac Schermdeling

Mac Schermdeling

Mac Schermdeling in- of uitschakelen

imac, macbook
Mac Schermdeling

Mac Schermdeling voor Remote Support?

Schermdeling is een handige oplossing om bijvoorbeeld uw scherm te zien terwijl u niet achter uw Mac zit, om een probleem op te lossen op de Mac van iemand anders of om met anderen samen te werken aan een project, zoals een website of een presentatie.

Als schermdeling is ingeschakeld op uw Mac, kan het bureaublad van uw Mac worden weergegeven op een andere Mac in het netwerk. Terwijl uw scherm wordt gedeeld met een andere Mac, ziet de gebruiker van de andere Mac wat er op uw scherm gebeurt en kan hij of zij bestanden en vensters openen, verplaatsen en sluiten, apps openen en zelfs de Mac opnieuw opstarten.

  1. Kies op de Mac Apple-menu  > ‘Systeemvoorkeuren’ en klik op ‘Delen’.
  2. Als Extern beheer is ingeschakeld, schakelt u dit uit.’Schermdeling’ en ‘Extern beheer’ kunnen niet tegelijkertijd zijn ingeschakeld.
  3. Schakel het aankruisvak ‘Schermdeling’ in.
  4. Om aan te geven met wie u uw scherm wilt delen, selecteert u een van de volgende opties:
   • Alle gebruikers: Alle gebruikers op uw computer kunnen uw scherm delen. Als uw Mac is verbonden met de icloud kan iedereen de via de schermdeling client, uw scherm delen.
   • Alleen deze gebruikers: Schermdeling wordt beperkt tot specifieke gebruikers.
  5. Als u ‘Alleen deze gebruikers’ hebt geselecteerd, klikt u op de knop met het plusteken  onder in de lijst met gebruikers en voert uw vervolgens een van de volgende stappen uit:
   • Selecteer een gebruiker in ‘Gebruikers en groepen’. Hiertoe behoren alle gebruikers van uw Mac, met uitzondering van alleen delen gebruikers en gastgebruikers.
   • Selecteer een gebruiker in ‘Netwerkgebruikers’ of ‘Netwerkgroepen’. Hiertoe behoren de gebruikers en groepen met netwerkserveraccounts. Netwerkgebruikers en leden van netwerkgroepen kunnen hun netwerknaam en -wachtwoord gebruiken om voor schermdeling verbinding te maken met uw Mac.
  6. Om aanvullende opties voor schermdeling in te stellen, klikt u op ‘Computerinstellingen’ en selecteer u een van de volgende opties of beide opties:
   • Iedereen mag toestemming vragen om het scherm te beheren: Voordat andere computergebruikers het scherm van uw Mac beginnen te delen, kunnen ze om toestemming vragen in plaats van een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
   • VNC-viewers kunnen het scherm beheren met het volgende wachtwoord: Andere gebruikers kunnen uw scherm delen met behulp van een VNC-viewer, bijvoorbeeld op een iPad of een Windows-computer, door het wachtwoord in te voeren dat u hier opgeeft. Als u deze optie selecteert, moet u een zeer veilig wachtwoord aanmaken.
Frits Witjas Macsupport

Frits Witjas

MacSupport

Altijd een oplossing

Neem contact op of meld een reparatie aan

Misschien ook interessant

© 2022 MacSupport Witjas  |  Webdesign by Dunico

menuarrow-rightcross-circle