VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. Telf: 06-22 66 57 53

Home / 
Mac Reparatie 
 imac-reparatie, macbook
 / 

Mac Schijf

Mac Schijf

Mac Schijf

Uw defecte Mac schijf vervangen?

Mac Schijf vervangen

Als uw Mac-schijf defect is, kan dit leiden tot verlies van gegevens en ernstige operationele problemen. Het is belangrijk om snel en doelgericht te handelen om verdere schade te voorkomen en eventuele gegevens te redden die mogelijk verloren zijn gegaan. Hier zijn de stappen die u kunt nemen als ju te maken heeft met een defecte Mac-schijf:

1. Stop met het gebruik van de Mac Schijf

Als u merkt dat uw Mac-schijf defect is, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan om verdere schade te voorkomen. Probeer geen bestanden te openen of te bewerken, en vermijd het uitvoeren van activiteiten die de schijf verder kunnen beschadigen, zoals het installeren van software of het uitvoeren van herstelbewerkingen.

2. Maak een back-up van uw gegevens van de Mac Schijf

Als u nog toegang hebt tot uw disk, maak dan onmiddellijk een back-up van al uw belangrijke gegevens naar een externe schijf, icloud opslag of een ander veilig opslagmedium. Gebruik hiervoor bij voorkeur een extern opslagapparaat dat niet is gekoppeld aan uw Mac om te voorkomen dat eventuele problemen met de interne schijf de back-up beïnvloeden.

3. Raadpleeg Apple Diagnostics of Apple Hardware Test

Als uw Mac nog steeds opstart, kunt u Apple Diagnostics (voor Macs die zijn uitgebracht vóór juni 2013) of Apple Hardware Test (voor Macs die zijn uitgebracht na juni 2013) uitvoeren om de gezondheid van uw Mac-hardware te controleren. Deze tests kunnen helpen bij het identificeren van mogelijke problemen met de disk en andere componenten van uw Mac.

4. Gebruik Schijfhulpprogramma voor diagnostiek

Als u toegang heeft tot het Schijfhulpprogramma, kunt u proberen om de schijf te controleren op fouten en problemen. Open het Schijfhulpprogramma vanuit de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's', selecteer uw Mac-disk en kies vervolgens 'Eerste hulp' om de schijf te controleren op fouten en deze indien mogelijk te herstellen.

5. Overweeg professionele hulp

Als u niet in staat bent om zelf het probleem op te lossen, of als u merkt dat uw Mac niet meer opstart, overweeg dan om Mac Support Witjas of een betrouwbare data herstelservice. Ze kunnen verdere diagnostiek uitvoeren en ju adviseren over de beste oplossing voor het herstellen van uw Mac-schijf.

6. Vervang de schijf indien nodig door een SSD

                             

Als het defect aan uw Mac-schijf niet kan worden verholpen en uw geen toegang meer hebt tot uw gegevens, moet u mogelijk overwegen om de schijf te vervangen. U kunt uw schijf door Mac Support Witjas laten vervangen en eventuele gegevens te herstellen die nog kunnen worden gered.

7. Neem preventieve maatregelen voor uw Mac Schijf

Om toekomstige problemen met uw Mac-schijf te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig Time Machine back-ups te maken van uw gegevens, uw Mac bij te werken met de nieuwste software-updates en voorzichtig te zijn met het gebruik van de schijf, vooral bij het installeren van nieuwe software of het uitvoeren van intensieve taken.

Conclusie

Een defecte Mac-disk kan voor veel problemen zorgen, maar door snel te handelen en de juiste stappen te nemen, kunt u de schade beperken en eventuele verloren gegevens redden. Volg de bovenstaande stappen om de schijf te diagnosticeren, gegevens te back-uppen, professionele hulp in te schakelen indien nodig, en preventieve maatregelen te nemen om toekomstige problemen te voorkomen.

Garantie

  • U heeft standaard 5 jaar garantie op een Samsung EVO 870 SSD
Kosten voor een  SSD Sata zijn
"Betrouwbare" SSD Samsung EVO 870 met 5 jaar garantie.
Met een leessnelheid van 560MB/s en een schrijfsnelheid van 530MB/s
Samsung SSDCapaciteitPrijs incl. Installatie en Datamigratie
870 EVO250 GB€95,-
870 EVO500 GB€120,-
870 EVO1 TB€155,-
870 EVO2 TB€225,-
870 EVO4 TB€375,-
Kosten voor M.2 PCI SSD zijn:
De OWC Aura Pro X2 serie combineert snelheid, prestatievermogen en efficiëntie en dat verandert de manier waarop u uw Mac ervaart.
Met hoge lees en schrijfsnelheden is de Aura Pro X2 tot twee keer zo snel als originele SSD's en levert het prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de nieuwste modellen
OWC SSDCapaciteitPrijs incl. installatie en datamigratie
Aura Pro X2240GB€210,-
Aura Pro X2480GB€180,-
Aura Pro X21TB€230,-
Aura Pro X22TB€340,-
Opmerkingen
Prijzen zijn inclusief BTW.
Reparatietijd 1 à 2 dagen.
Indien u gebruik maakt van de Mac Office Suite, dan kan het zijn dat de Mac Office Suite na een restore op de SSD opnieuw geactiveerd worden met de originele "activatie-key".

Mac Support Witjas

Voor elk Mac probleem is een oplossing

Voor meer en vrijblijvende informatie vul het Contact, Reparatieformulier in of Bel.Waarom kiezen voor Mac support?

4,8
Op google reviews
Reparatie van alle Mac's
Garantie 1/2 jaar
Remote Support
Vakkundige Reparaties
Snelle Service
Professioneel Advies
Concurrerende Prijzen
Van Ma t/m Za geopend
Adequaat en Ouderwets Goed

© 2022 Mac Support Witjas

menu-circle