VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. BEL 06-22 66 57 53

Blog / 
macos
 / 

MacOS Installatie

MacOS Installatie

macOS installatie (Clean install en via Usb stick)

macos

MacOS Installatie

Wanneer er een nieuwe versie van macOS uitkomt zijn er Mac gebruikers die het macOS opnieuw willen installeren. Dat heeft altijd zijn voordelen want macOS zal sneller aanvoelen. Ook wanneer u problemen ondervindt met uw Mac kan een herinstallatie aan te raden zijn. Wilt u macOS clean installeren, dan kunt u het eenvoudigste onderstaande procedure nauwlettend volgen.

• Herstart uw Mac

  • Als u een Apple Silicon Mac heeft dan: Schakel de Mac in en houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat u het venster met opstartopties ziet, dat een tandwielsymbool met het label 'Opties' bevat. Selecteer 'Opties' en klik op 'Ga door'.
  • Als u een Intel-processor Mac heeft dan: Zorg ervoor dat uw Mac verbinding heeft met het internet. Schakel vervolgens de Mac in en houd onmiddellijk Command (⌘) en R ingedrukt totdat u een Apple logo of een andere afbeelding ziet.

• Laat de toetsen los wanneer u het Apple logo ziet

Zorg ervoor dat u een werkende Wi-Fi verbinding hebt, klik hiervoor bovenin op het wi-fi icoon en verbind met een netwerk.

Installeer macOS

Selecteer ‘Schijfhulpprogramma’ en klik op ‘Ga door’. Klik vervolgens in de kolom op ‘Macintosh HD’ (uw opstartschijf), selecteer hier wel de tweede zodat u rechts de optie ‘Wissen’ krijgt. Open vervolgens dit tabblad ‘Wissen’, kies hier voor ‘Mac OS Uitgebreid (journaled)’ in het menu ‘Structuur’, voer een naam in en klik vervolgens op ‘Wis’. Uw schijf zal nu volledig worden gewist, als dit voltooid is kunt u het Schijfhulpprogramma afsluiten door het venster te sluiten.

Selecteer in het macOS-hulpprogramma’s-venster ‘Installeer OS X opnieuw’ en klik op ‘Ga door’ en volg daarna de instructies op het scherm. Selecteer in het venster waarin u een schijf moet selecteren de huidige OS X-schijf in de meeste gevallen is dit de enige beschikbare schijf. Houd er natuurlijk wel rekening mee wanneer uw harde schijf volledig wordt gewist en opnieuw voorzien van OS X dat alle gegevens, applicaties en bestanden verwijderd worden. Het beste is dus voor u dat dit alle belangrijke data kopieert naar een externe harde schijf of u maakt een exacte kopie van u huidige harde schijf met een applicatie zoals SuperDuper.

  1. Download het macOS-installatieprogramma vanaf de Mac App Store. Stop het installatieprogramma als het na de download ervan automatisch wordt geopend. Het installatieprogramma bevindt zich in de map Programma’s.
  2. Activeer de USB-stick of het andere volume. U kunt ook een tweede interne partitie gebruiken.
  3. Open het programma Terminal in de map Hulpprogramma’s in de map Programma’s.
  4. Gebruik het commando createinstallmedia in de Terminal om het opstartbare installatieprogramma aan te maken. Voer daarvoor volgende regel in Terminal in:#"/Applications/Install macOS High-Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia" --volume "/Volumes/Usb-stick" --applicationpath "/Applications/Install macOS High-Sierra.app" --nointeraction

Als de installatie op de usb stick klaar is, start u de iMac vanaf de usb stick door tijdens het opnieuw opstarten de Alt toets ingedrukt te houden. Na 1 a 2 minuten ziet u uw nieuwe bootable medium verschijnen. Selecteer nu het nieuwe usb device en volg de installatie procedure vanaf (Punt 1).

MacOS Installatie:

  • Lukt het u niet laat het Mac Support dit voor u doen.
Frits Witjas Macsupport

Frits Witjas

Mac Support

Altijd een oplossing

Neem contact op of meld een reparatie aan

Misschien ook interessant

© 2022 MacSupport Witjas | Webdesign by Dunico

menuarrow-rightcross-circle