VOOR ELK MAC PROBLEEM IS EEN OPLOSSING. BEL 06-22665753

Blog / 
macos
 / 

MacOS Opnieuw Installeren

MacOS Opnieuw Installeren

MacOS opnieuw installeren op uw Mac?

macos
MacOS Opnieuw Installeren

Wilt u MacOS opnieuw installeren?

Wanneer u problemen ervaart met uw Mac is het soms aan te raden om macOS (OS X) opnieuw te installeren.

U kunt een clean install uitvoeren die zowel de schijf leegmaakt en de software opnieuw installeert. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om alleen de software opnieuw te installeren zonder verlies van gegevens.

 • MacOS opnieuw installeren

  Wanneer de huidige OS u niet bevalt kunt u er ook voor kiezen om de oorspronkelijke softwareversie van uw Mac opnieuw te installeren. Dit is al enige tijd mogelijk via Internet Recovery, echter vanaf macOS Sierra 10.12.4 is het eenvoudiger dan ooit om de oorspronkelijke softwareversie van uw Mac opnieuw installeren.

 • Oorspronkelijke MacOS softwareversie opnieuw installeren

  Volg onderstaande stappen om de oorspronkelijke softwareversie van uw Mac opnieuw te installeren. Als deze niet meer beschikbaar is bij Apple wordt de eerst volgende, maar wel de oudste geïnstalleerd.

 • Toetsen shift + option⌥ + command⌘ + R:

  Herstart uw Mac en druk onmiddellijk en tegelijkertijd de toetsen shift + option⌥ + command⌘ + R in. Blijf deze toetsen indrukken tot het herstelscherm tevoorschijn komt. Volg nu de stappen op het scherm om het proces te voltooien.

 • Toetsen option⌥ + command⌘ + R:

  Naast deze toetscombinatie kunt u ook de laatste versie van macOS installeren. Herstart uw Mac en druk de toetsen option⌥ + command⌘ + R in. Uw Mac zal nu de laatste officiële versie van macOS die compatibel is met uw Mac downloaden en installeren.

 • Bij beide opties wordt alleen het besturingsysteem (macOS/OS X) opnieuw geïnstalleerd.

  • Er worden geen gegevens, bestanden, etc. verwijderd. Instellingen zullen misschien wel opnieuw moeten worden afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren.
Frits Witjas Macsupport

Frits Witjas

MacSupport

Altijd een oplossing

Neem contact op of meld een reparatie aan

Misschien ook interessant

© 2022 MacSupport Witjas  |  Webdesign by Dunico

menuarrow-rightcross-circle